30.9.2011

Kaupunkikuvaa (melkein) ylhäältä päin

Heräsin tänään jo seitsemältä kun aamuksi oli luvassa kuvauskeikkaa Ride To Work -juttuun liittyen. Koomaisena laahustin töihin ja laitoin kamat valmiiksi. Warren tuli mukaan tällä kertaa, niin eksymiseltä vältyttiin. (Miun surullisenkuuluisa seikkailu West Leedervillessä ansaitsee varmaan maininnan, kun olin liikkeellä yksin ja  myöhästyin haastattelusta 45 minuuttia...) Tälläkin kertaa meillä oli ongelmia löytää oikea paikka, mutta oltiin ajoissa kuitenkin perillä. Tällä kertaa haastattelu oli pilvenpiirtäjässä! Tosin ei menty kovinkaan ylös, mutta oli se silti hieno kokemus :D

Kuvaa kerroksesta jossa kävimme.

Kuvailun jälkeen miun piti vaan viimeistellä miun Black Swan Awardsista kertova juttu, mitä oon editoinu tän viikon ja sain lähtee kotiin. Pyörähdin sitten City Beachilla ostamassa söpön talvihatun, mitä kuolasin jo aiemmin mutta en raaskinut ostaa. City Beach on täällä ihan kiva kauppa ja myö Piian kanssa ollaan ravattu siellä aika useesti. Tänään tuli myös ostettua viimeiset tuliaiset ihmisille Suomessa, joten on yks päänvaiva vähemmän.

Tämmönen karvamöömöö miulla on nyt lemmikkinä päätä lämmittämässä. (Ja koirakuumetta lieventämässä.)
Kotimatkalla oli pitkästä aikaa ihan hyvä fiilis. Hankala selittää, mut oli kerrankin sellanen olo että ei kannata murehtia tulevasta, mihin oon ajatuksiani tuhlannu nyt jonkin aikaa. Nyt muuten huomaa että tänne on oikeesti tulossa kesä, kun t-paitasillaankin tarkeni vaikka sää oli pilvinen. Pari tuntia istuin parvekkeella hyvän kirjan parissa, kunnes Jenna ja Piia pölähti tänne ja mentiin syömään eilistä makaronilaatikkoa. Täydellinen päivä siis.

Piiallakin on uusi lemmikki; Dave.

Pistetäänpä vihdoin esittelyä itse Perthin kaupungista, kun kerrankin on aikaa kirjotella: kyseessähän on Australian neljänneksi suurin kaupunki, joka sijaitsee Länsi-Australian rannikolla. Asukasluku on 1,6 miljoonaa ja Länsi-Australian väestöstä noin kolmasosa asuu täällä. Perth on maailman eristyinein pääkaupunki, sillä lähimpään suurkaupunkiin Adelaideen on matkaa melkein 3000 kilometriä.

Perthin kaupunkikuva rakentuu pilvenpiirtäjistä. Kuvassa myös Swan River.
 
Kaupungin läpi virtaa Swan River- joki, joka on luonnollisesti tärkeä osa Perthiä. Joella tehdäänkin paljon turistimatkoja, myö ei tälläiselle kyllä olla osallistuttu eikä tulla ajan puutteen takia osallistumaankaan. Keskikaupungilta ei paljoa nähtävyyksiä löydy. Bell Tower ja London Court ovat mainittavimmat näkemisen arvoiset rakennukset. Lisäksi kannattaa vierailla Art Gallery od Western Australiassa sekä Western Australian Museumissa. Mie ainakin tykkäsin molemmista paikoista tosi kovasti, ja pääsymaksunkin voi maksaa omantunnon mukaan.

Bell Tower.

Kings Park on ehkä yksi parhaimmista vierailukohteista täällä. Puistossa riittää tekemistä ja nähtävää useammallekin vierailukerralle. Eksoottiset kasvit ja henkeäsalpaavat maisemat kukkulan laelta takuulla yllättävät positiivisesti. Jos uimarannalle haluaa kannattaa käydä Cottesloe Beachilla, junalla pääsee helposti ja halvalla liikkumaan.

Cottesloe Beach. Autiota hiekkarantaa silmänkantamattomiin.

Parasta Perthissä on kyllä tunnelma! Paikka tuntuu kodilta jo parin päivän jälkeen (kaikki kolme oltiin sitä mieltä, niin on täällä pakko olla jotain). Ihmiset on edelleenkin yks parhaista asioista täällä. Säätä unohtamatta, vaikka ne ei meitä ole suosinu ihan koko aikaa ;D

Läheisestä puistosta otettua kuvaa kaupungista. Pilvenpiirtäjät näkyy otit kuvan sitten lähes mistä tahansa ;)

Huomiseksi kaikilla on hieman erilaisia suunnitelmia. Jenna menee pelaamaan pain(t)ballia, Piia lähtee rannalle jos sää on hyvä ja mie en vielä oikeestaan oo päättäny. Paintball sinällään houkuttelee, mutta toisaalta voin pelata Suomessa airsoftia ilmaseks millon haluun, joten ajan täällä vois käyttää hyödyllisesti paikallisuuksiin tutustuen. Voisin lähtee valokuvaamaan vaikka Fremantleen, käydä jossain museossa tai sitten mennä Piian mukaan tuonne rannalle... Vaikee valinta kun mahdollisuuksia on liikaa. Royal Showkin muuten alkaa huomenna, mutta sinne ollaan menossa todennäköisesti ens viikolla joku arkipäivä.

Ai niin ja meijän blogin kävijämäärä lähestyy hitaasti mutta varmasti lukua 2000. Tämän historiallisen tapahtuman kunniaksi tämä kyseinen kävijä voittaa yllätyspalkinnon, mikäli ilmoittaa kommentilla itsestään tähän tai huomiseen blogitekstiin. Muistathan siis vilkaista laskuria tämän luettuasi, niin et vahingossa missaa tilaisuuttasi! :) 

2 kommenttia:

  1. Me ollaan kävijöitä nro 2001. :)

    VastaaPoista
  2. Nooooh okei, se on tarpeeks lähellä kun 2000 ei ilmottautunu. Yllätyspalkinto lähtee siis sinne!

    VastaaPoista