28.8.2011

Mitä kirahvi sanoo?

Vihdoinkin toteutettiin tänään se, mikä piti tehdä jo viime viikonloppuna: eläintarhan katsastus! Aamulla aikaiseen jo lähdettiin matkaan, mutta ei päästykään perille Kattibussilla, koska jonkun tiesulun takia se alkoi ajaa vasta kello 11 - eli tunti sen jälkeen kun oltaisiin haluttu! Joten harrastettiin liikuntaa ja käveltiin kivasti satamaan asti. Sen jälkeen lautalla joen yli ja eläintarhan etsiminen alkoi.



Pieni askel ihmiselle, mutta suuri harppaus suomalaiselle Australiassa! Löydettiin ensimmäinen kunnon suojatie, vaikka se olikin vain neljän viivan pituinen....


Sisällä eläintarhassa lähdettiin kiertämään ensin Australia Walkabout -nimiselle reitille. Vastaan tuli (yllättäen) heti ensimmäisenä kengurut ja wallabit. Tiesittekö, että kengurulla ja wallabilla ei periaatteessa ole muuta eroa kuin koko? Cooool! Tällä osastolla kengut ja walbit hyppivät vain vapaina, ainoastaan ihmisten liikkuma-aluetta oli rajoitettu, jotta eläimillä olisi oma rauhallinen tila, jossa levätä jos ei huvita seurustella turistien kanssa. Yksi kenguru kävikin pomppimassa narulla aidatussa kävelytilassa, joka herätti ihmisissä suurta innostusta.


Halusin ehdottomasti nähdä kenguruita, kirahveja, apinoita ja koaloita. Kaikki muut tuli nähtyä, paitsi kirahvit, jotka olivat laiduntamassa jossain kauempana niin, että ei niistä nähnyt muuta kuin kaulat ja nekin vain kaukaa... Vesinokkaeläimiä ja vompatteja ei nähty, ehkä niitä oli jossain mutta liian hyvin piilotettuna. Mutta onneksi söpöt mangustit pelastivat lopulta tämän pettymyksen tuskaisen sielun, jonka kirahvien ruokailutottumukset viiltelivät avohaavoille.

Ehdottomasti yksi söpöimmistä otuksista!


Näin Numbatia ajetaan!


Ja saatiin myös kaikkien iloksi kuvattua Flipillä ihan videomateriaalia, tässä siis nopeasti editoitu tiivistelmäpätkä Perth Zoo:n eläintarjonnasta!


2 kommenttia:

  1. Tuo yks kenguru pyörii ihan kun Kössi!!!Ihana!!

    VastaaPoista
  2. Vihdoinkin kenguruja! Nyt uskotaan että ootte oikeesti Austraaliassa!

    VastaaPoista